Mikrogrønt er små planter, der bliver høstet mellem stadierne ’spire’ og ’babygrønt’. Mikrogrønt indeholder en høj mængde næringsstoffer i forhold til den ellers modne plante. Derfor er mikrogrønt blevet en meget populær superfood, da de ofte indeholder flere vitaminer, mineraler og antioxidanter end den modne plante.
Groningen af mikrogrønt kan ske hele året rundt, og kræver mindre plads og vand end en traditionel mark. Mikrogrønt kan høstes inden for et par uger. Det egner sig derfor særligt godt til ’urban agriculture’ og er et miljøvenligt alternativ.
Hos Mad Med Mest er vi lige nu i fuld gang med et meget spændende projekt, som vi mener, passer godt ind i vores bæredygtige mindset.
Vi har valgt at indrette et Gro-rum i forlængelse af produktionen. Her kan vi selv kan gro mikrogrønt til vores retter og menuer. Herved reducerer vi vores samlede CO2e-aftryk samtidig med, at vi kan sikre, at vores kunder indtager friske urter i en høj kvalitet.
Vi gror vores mikrogrønt ved hjælp af et ’vertikalt hydroponic system.’ Vi vækster med brug af medier som hamp- og coco-måtter. Dette gør vi for at danne et stort og sundt rodnet og for at undgå eventuelle bakterier, der kan opstå ved brug af jord.
Ved at gro vores eget mikrogrønt håber vi på, at komme et skridt tættere på, at råvarerne dyrkes lige dér, hvor den skal spises.