Madspildscertificering

“Hos Mad Med Mest tror vi på, at det er muligt at levere høj kvalitet på en måde, der tager hensyn til miljøet og vores samfund som helle. Derfor er det vigtigt for os at reducere vores madspild og fokusere på lokale, økologiske og bæredygtige råvarer.” 

Mad Med Mest's kamp mod madspild

Hos Mad Med Mest tror vi på, at det er muligt at levere høj kvalitet på en måde, der tager hensyn til miljøet og vores samfund. Derfor er det vigtigt for os at reducere vores madspild og fokusere på så vidt muligt at bruge lokale og økologiske råvarer i vores menuer.

Derfor er vi enormt stolte over, at Mad Med Mest gennem et stærkt samarbejde med Bureau Veritas, i april 2023, blev den første virksomhed i Norden, som blev certificeret i kampen mod madspild. Certificeringen betyder, at vi har forpligtet os til at reducere vores produktionsspild gennem vedvarende træning af vores medarbejdere, som sørger for omhyggelig afvejning af vores ingredienser i forhold til antallet af daglige bestillinger. På den måde minimerer vi vores madspild og sikrer en ansvarlig produktion.

 

Vores motivation for certificeringen

Motivationen for at arbejde med madspildsreduktion er forankret i en ambition om at agere så ansvarligt som overhovedet muligt. Hos Mad Med Mest arbejder vi målrettet med 8 af FN´s 17 verdensmål – Heriblandt Verdensmål 12: Ansvarlig forbrug & produktion. Det tredje delmål herunder er, at det globale madspild skal halveres inden 2030, hvilket vi hos Mad Med Mest bestræber os på at kunne efterleve, ved aktivt at gå ind i kampen mod at reducere vores eget madspild.

For at opnå madspildscertificeringen, og fortsat opretholde vores fokus på at reducere vores produktionsspild, har vi udpeget et madspildsteam hos Mad Med Mest. Teamet bidrager til at sikre, at madspildet reduceres til et minimum. Hertil er der udpeget en madspildsrepræsentant fra hvert område i køkkenet, som står for at veje og følge op på dagens madspild. Vi anvender den daglige indsamling af madspildsdata, til kontinuerligt at følge op på vores ønskede målsætning om en årlig reduktion af madspild på 20% sammenlignet med året før.

Undervejs i processen har vi identificeret områder, hvor vi kan forbedre vores processer. Vi har implementeret nye digitale løsninger i vores forretning, og har lært mere om vigtigheden af at have en struktureret og systematisk tilgang til fødevarespildsreduktion. Derudover har vi stort fokus på planlægning og optimering af produktionsprocesser gennem grundige udregninger ved hjælp af vores kunders feedback, så vi undgår overproduktion, både i vores eget køkken og hos slutforbrugeren.

Resultat efter vores første år

I løbet af vores første år, siden vi modtog vores Madspildscertifikation, har vi reduceret vores madspild med hele 37,4%.

Vores interne mål er, at vi i fremtiden kan reducere vores madspild i virksomheden med yderligere 20% fra sidste års tal, da vi mener at reduceringen af madspild er et løbende projekt, som man aldrig bliver færdige med at stile efter. Alle i Mad Med Mest arbejder i fællesskab mod dette mål, og tager vi altid åbent imod nye forslag for at reducere madspild i virksomheden.

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram